logo

CD20 is dé specialist in modulaire prefab betoncasco’s.

Sinds de introductie van het eerste modulaire prefab casco door CD20, meer dan 40 jaar geleden, zijn er honderden gebouwen met het CD20-systeem gerealiseerd. Scholen, ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen, kantoren, laboratoria, winkelcentra, parkeergarages, hotels, en grootschalige woningbouw en appartementen.

Wat wij doen

Naast het leveren en monteren van de prefab betoncasco's verzorgen wij de gehele voorbereiding inclusief ontwerp en engineering.

Prefab betoncasco's met balkloze CD20-vloeren of met kanaalplaten en liggers of een combinatie daarvan.

Wij adviseren ontwerpers en bouwers tijdens de ontwerpfase tot en met de oplevering van de ruwbouw. Dit vereenvoudigt het proces aanzienlijk, verkleint faalkosten en beperkt risico's.

Kwaliteitsborging en engineering van de betoncasco's volgens Categorie 5 en 6 waardoor ook de constructieve samenhang gewaarborgd is.

Waarom kiezen
voor CD20?

  • één aanspreekpunt voor de gehele ruwbouw
  • flexibele en betrouwbare partner
  • meer dan 30 jaar ervaring in prefab betonsystemen
  • meer dan 8 jaar ervaring in BIM en integraal ontwerp
  • vrijblijvend advies en ondersteuning
  • kostenmonitoring ontwerp-uitvoering
  • optimale procesbeheersing, lean design
  • persoonlijke benadering en directe communicatie
  • vereenvoudigen van complexe constructies

Bouw wereld onderscheiding

Inmiddels zijn er honderden gebouwen met het CD20-systeem gerealiseerd van scholen, en ziekenhuizen tot kantoren en laboratoria en nu ook geschikt voor woningen en appartementen.

Eerste modulaire bouwsysteem

Eind jaren zeventig ontwikkelde Ir. Johan A. Bonink van Copreal ingenieursbureau in samenwerking met Corsmit Raadgevend Ingenieurs (nu RHDHV) een systeem voor de scholenbouw.Met dit Lego-achtig systeem kon men in zeer korte tijd en tegen lage kosten hoogwaardige prefab betonnen draagconstructies realiseren.

Hij patenteerde het revolutionaire systeem en introduceerde daarmee het allereerste demontabele bouwsysteem in prefab beton. In 1982 werd het CD20-systeem bekroond met de Bouwwereld-onderscheiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Al tijdens het schetsontwerp kunt u een beroep op ons doen. Met constructief- , maakbaarheid- en kostentechnisch advies kunnen we tijdens het ontwerpproces met u meedenken.